top of page
werking energie in een orgonite
ingrediënten orgonite

 Orgonite, wat is het en hoe werkt het?

Orgonite is afgeleid van het woord Orgon, wat levensenergie betekent. Deze energie bezit ieder mens, plant of dier, het is in de atmosfeer aanwezig en zelfs in vaste objecten waar te nemen. Het komt dus zowel in vrije als in vaste vorm voor en is overal in en om ons heen. We kunnen deze energie onderscheiden in positieve en negatieve frequenties.

In de natuur is er veel positieve orgon aanwezig, deze energie bevat vele negatieve ionen.  Dit heeft een heilzame werking op de mens. In stedelijke gebieden overheerst tegenwoordig de negatieve orgon, waar de positieve ionen de overhand hebben. De natuurlijke frequentie van ons lichaam wordt hierdoor verstoord.

                                      

Hoe kan een Orgonite ons hier mee helpen? 


Door de samenstelling van organische en anorganische ingrediënten worden de negatieve en schadelijke frequenties geneutraliseerd en wordt er weer een positieve energie afgegeven aan de omgeving.

 

Wat zit er in een Orgonite?

Metaaldeeltjes:  zoals koper, brons, messing, ijzer en goud, deze wisselen de orgonenergie naar elkaar uit op kwantumniveau.

Een kwartskristal bezit het vermogen om etherische energie te verzamelen, te transformeren en uit te zenden. Het gebruik van kwartskristal is niet ongewoon, in alle radio’s en tv’s worden ze voor deze kwaliteiten gebruikt. Buiten de zendende functie bevat het ook nog vele andere helende eigenschappen. Het geeft helderheid en inzicht, vergroot de intuïtie en heft energetische blokkades op. Het versterkt het fysieke lichaam en reinigt en versterkt alle fijnstoffelijke lichamen.

 

Ook gaat er in iedere orgonite standaard rozenkwarts en amethist mee.
Rozenkwarts werkt kalmerend, helpt tegen angsten en fobieën en bevorderd zelfacceptatie.
Amethist vermindert zenuwachtigheid en stress, helpt de concentratie verbeteren, maakt wilskrachtig en helpt met loslaten.

Deze 3 edelstenen bestaan uit silicumdioxide en versterken elkaars werking wanneer ze samen worden gevoegd. Kortom, een eenvoudige maar zeer krachtige samenstelling die de natuur ons biedt.

De hars vangt als het ware de energie op en houdt het bij elkaar, ook krimpt de hars tijdens het droogproces en zet hiermee een druk op het kristal waardoor het Piëzoelectrische effect optreedt. Hierdoor ontstaat er een asymmetrische spanning in de eenheidscel van het kristal en ontstaat er een elektrische spanning welke energie genereerd.


Verder wordt er altijd Shungite aan het product toegevoegd. Dit is een zeer krachtige steen die alleen in Rusland voorkomt in het Karelia gebied. Het is één van de sterkste aardende stenen op aarde en verschilt totaal van alle andere mineralen.

 

Het bestaat geheel uit koolstof moleculen die hol zijn van aard en fullerenen worden genoemd. Zijn grootste capaciteit is het absorberen van radioactiviteit en EMF en heeft daarnaast nog vele andere mooie kwaliteiten zoals het reinigen van lucht en water, het absorbeert vrije radicalen en negatieve energie en stimuleert het immuunsysteem. Orgonite en Shungite zijn een perfecte match!

 

Triskellion

 

Aan iedere orgonite wordt een extra energie tool aangebracht welke een heilzame werking heeft op het fysieke lichaam en psyche van de mens.

Triskellions, ook wel Heddeka’s genoemd representeren balans en creëren een bio-elektrische en bio-magnetische energieflow met de mogelijkheid om belastende energie te neutraliseren. |Het creëert een vortex, welke water naar haar oorspronkelijke kristallijne structuur terugbrengt en staan symbool voor balans in denken, voelen en doen. In het boeddhisme is het een symbool voor oneindige beweging.

 

Wanneer je een koperdraad op speciale lengte afknipt zal deze draad resoneren met bepaalde kosmische energieën en als antenne fungeren om deze aan te trekken. Wetenschappers hebben ontdekt dat de piramides van Gizeh met vaste wiskundige maten zijn gebouwd. Ze worden “Cubit” maten genoemd. 

Het is een veelvoud van de radius van het waterstofatoom en daarmee de golflengte van het zichtbare licht op aarde. Het staat in precieze verhouding tot de zwaartekracht , de massa der aarde en het aardemagneet veld.

De Royal Cubit van 52,4 mm wordt in de Orgonites gebruikt.

 

Voor meer interessante informatie hierover verwijs ik u door om het werk van Slim Spurling te lezen.

 

Ook geeft het koperen spiraal een extra boviswaarde van 7000 aan een orgonite product. De boviswaarde is een universele meetmethode om het trillingsgetal van mensen, dieren, planten, voedsel en plaatsen te meten. M.a.w : het bepaalt de frequentie of golflengte van tastbare en niet fysiek tastbare dingen. Wanneer de Boviswaarde van een product of bijv. voeding hoger is dan 6500 geeft deze ons energie en zal ons het ons versterken. Een lagere boviswaarde dan 6500 kost ons energie en zal ons verzwakken.

                                    Nog meer redenen om een orgonite in huis te hebben

Ook zonder de straling als reden is het fijn en heilzaam om een orgoniet in huis te hebben. Het doet namelijk nog veel meer. Omdat het continue positieve levensenergie genereert heeft het een gunstige uitwerking op het fysieke en energetische lichaam.

Emoties en gedachten hebben ook een eigen frequentie. Deze kunnen dus ook positief of negatief geladen zijn. Een orgoniet werkt hierop op dezelfde manier, het trekt aan, transformeert het negatieve en zend weer positief uit.
Dit creëert een pretti
ge sfeer en evenwichtigere stemmingen. Het zuivert de atmosfeer en laadt water energetisch op, planten binnen of buiten groeien beter.

Helpt iemand die HSP(hoog sensitief) om zich af te schermen voor prikkels.

Orgonite heeft de capaciteit om negatieve energieën om te zetten in positieve energie (POR, Positive Orgone Energy).

 

Chakra's en energiecentra in evenwicht brengen: Orgonite-objecten kunnen op specifieke chakra's of energiecentra in het lichaam worden geplaatst om de energiestroom in evenwicht te brengen en te harmoniseren.

Creëert een positieve en ontspannende sfeer: brengt energetische velden in huis of op andere locaties in balans, zuivert dit en verbetert de algehele sfeer. Dit kan leiden tot een gevoel van rust, welzijn en evenwicht.

 

Spirituele groei en bewustzijn: gebruikt in meditatie en spirituele oefeningen om energie te versterken.

 

Orgonite zet negatieve energie om in positieve energie, wat de algehele energiebalans kan verbeteren.

bottom of page